Rokometni klub Metlika

Zgodovina kluba

Rokomet in Metlika se poznata že veliko let, pa čeprav so v vsem dosedanjem življenju velikokrat nihala skozi delovanje. Rokomet se je v Metliki začel že v obdobju Sokolskega doma takoj po drugi svetovni vojni, ko so mladi Metličani in vaški fantje začeli igrat ta šport na igrišču Pungert v Metliki. Seveda takrat ni bilo govora o asfaltu, je bilo pa veliko govora o rokometu. Fantje so igrišče, ki je bilo travnato uredili ter začeli igrat ta fantovski šport. Ekipa se je udeleževala tekem v Beli krajini ter po dolenjskem. Žal so vsi zapiski zgoreli v takratnem požaru Sokolskega doma v Metliki. Zagnani fantje so v igri uživali ter navduševali podmladek. Prišel je zaton stare generacije in rokomet se je odpravil na spanje.
Zbudil se je v letu 1975, ko so se mladi fantje zopet zbudili iz spanca in rokomet se je začel spet razvijati. Pod sponzorstvom tovarne Beti Metlika so fantje začeli spet garati in pod taktirko Slavka Orlič so nizali kar lepe rezultate. Bridka dekleta so tekme gledala in se še same navdušile za to igro. Bile so v ponos Metliki.
Po letu 1985 se spet ni našel pogumnež ,da bi obdržal rokomet na planu, tako je ta spet odšel na spanje do leta 2007. To leto so se Metliški navdušenci spet zbudili in ustanovili športno društvo Metlika,ki se je začelo ukvarjati z rokometom. A tokrat so začeli delati z mladimi. Vsako leto se je število igralcev večalo in klub sedaj že lepo sestavlja 5 selekcij mladih, ki v Slovenskem rokometu prosto iščejo svojo pot proti vrhu. Vrjeli ali ne, korak po korak nam uspeva bližje sanjam, ko bomo tudi mi, tam nekje iz juga Slovenije dokazali, da smo resen nasprotnik klubom z dolgoletno tradicijo igranja. Igralci so ne samo športniki ampak tudi socialno usmerjeni ljudje. V letu 2014 smo se na pobudo predsednika kluba odločili zbirati dobrovoljne prispevke za poplave v Bosni in Hercegovini. Klub je zbral prek 2700 kg blaga in jo z tremi kombiji dostavil v klubu Čelik v Zenico, ta pa naprej v Malgaj. Za tako solidarnost prejme klub plaketo občine Metlika, kot edin klub z solidarno noto. Lahko se resno zamislimo o delovanju kluba, saj trenutno spadamo med 25 najboljših rokometnih klubov v Sloveniji. Imamo državnega reprezentanta letnika 1998 in nekaj osvojenih prvih mest na turnirjih (Zenica 2x in Banja Luka), spoštovanja vredno ekipo mladincev, ki bo v letu 2015 prvič po dolgem času postala članska ekipa, samih Metliških fantov. Pridni učenci 10 gimnazijcev je med njimi, ki so vzor podmladku. Mladi igralci pa radi posnemajo starejše in rezultati so zavidljivi.
Klub se trudi ostati v dobri formi, vodstvo je zagnano in volentersko, zato je vzdušje v klubu zavidljivo. MEDSE RADI SPREJMEMO VSE NAVDUŠENCE ROKOMETA. V letu 2015 bo po novem v klubu ekipa za dekleta, saj ta v Metliki nimajo organizirane športne vadbe.